article
Education Educatie, Film

FIlme

A fost în ultimele zile organizat de către facultatea noastră un atelier bazat pe tetru şi film, la care am participat şi eu un pic. Nu m-am dus la toate activităţile, am fost doar în prima zi şi am aflat ce înseamnă antropologie vizuală. Discuţile de după au fost destul de plictisitoare, evident că nu toţi înţelegeau scopul acestor lucruri. Dar a fost foarte bine ce am văzut. Astfel, antropologia vizuală se ocupă cu documentarea vizuală, fără intervenţie a unui grup. Pe vremuri se documentau civilizaţile pe care noi le considerăm primitive, dar în ziua de azi este bine, ca în ceea ce am văzut, să se documenteze grupurile izolate care sunt pe cale de dispariţie. Astfel am vizionat o mulţime de materiale despre oamenii care făceau un fel de târg pe o stradă în centrul Clujului, care evident, nu mai există astăzi. În a doua zi a fost un mic maraton de filme româneşti de scurt metraj. Au fost şase la număr, din care numai cinci au rulat. Mă rog. Apoi, am vorbit despre ele şi am “dezbătut” anumite puncte pe care noi le notam pe niste hârtii de lucru după fiecare filmuleţ.
Am observat că temele, mediile şi personajele erau cam aceleaşi şi că evident filmuleţele nu erau perfecte, bine, nici nu se cereau să fie. Sper şi cred că au fost utile aceste întâlniri la care am participat, dar asta rămâne de văzut…

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: