article
Messages Mesaje

E ceva in neregula cu lumea (II)

Cu riscul de a crea o telenovela de postari cu titlul “E ceva în neregulă cu lumea voastră”, voi scrie şi acum despre lucruri care devin subiecte cotidiene de ziar sau Internet, cu toate ca nu au niciun motiv.

Zilele acestea la modă sunt lucruri cu o diferenţă de importanţă între ele ca de la Cer la pământ.
Unii oameni sunt disperaţi cu privire la ce s-a întâmplat la Eurovision (ca sa nu extind subiectul). Apoi, există o masă de oameni (care văd că nu îi prea întâlneşti în viaţa de zi cu zi) care sunt obsedaţi de conspiraţiile care vor aduce sfârşitul lumii. Problema însă este că sunt atât de multe conspiraţii şi de idei încât ele iau locul evenimentelor de zi cu zi, devenind un fel de ziat de scandal al creştinismului ortodox. Pentru că toţi trădătorii de neam care vor să impună incestul, avorturile, etc nu au limite, este responsabilitatea unor oameni şi blogger să explice maselor că tot ce se întâmplă, adică paşapoarte biometrice, NOM (Noua Ordine Mondială care e pe cale să se implementeze) şi prostituatele minore care au relaţii incestuase fac pe plac aşa numitelor elite mondiale (despre care ştim doar că sunt răI şi bănuim că sunt familii de gen Rockefeller sau Rotschild) şi vor duce la sfârşitul Lumii. Toţi luptă online împotriva sfârşitului zilelor dar situaţia în realitate nu se schimbă. Mă rog, cel puţin nu vizibil. Prin urmare, ca spectacolul să fie complet, un blogger naţionalist- orotodox- anti tot în afară de România unită cu Moldova a decis să candideze la preşedinţia României în toamnă. Dumnezeu să îl ţină şi să ajungă măcar să strângă semnăturile de care are nevoie ca să ajungă în campania electorală îi urez. Cred că va fi o mare poveste dacă o să ajungă undeva. De la blogger la preşedintele marii Romnânii, unită cu republica Moldova, care are la bază o Constituţie bazată pe creştinismul de tip ortodox, ieşită de Uniunea Europeană şi NATO care trăieşte prosper la ţară, educă tinerii în spiritul.. aţi ghicit ortodoxiei, are taxe mici şi eivdent că are un imn tot creştin- orotodox. Pe scurt, o ignorare a situaţiei actuale din România şi din lume, dar care se va adeveri în viziunea lui (şi a celor ce îl urmează).
În mod clar, în România nu există probleme de nicio natură, oamenii, nişte creştini orotodocşi convinşi nu au probleme vechi, noi sau de alte feluri, sunt harnici şi civilizaţi. Aş dori (sincer) să aflu unde locuieşte acest om sau dacă iese vreodată din casă..

)(

În timp ce împiedicăm să vină sfârşitul Lumii, lumea ignoră alte lucruri care ar putea să ne facă viaţa mult mai neprietenoasă dacă nu ar fi administrate corect. Nimănui nu îi pasă de alegerile europene, se vorbea despre asta la nişte talk- show- uri la care am lucrat la TVR, de trataul de la Lisabona, de cenzură şi de legea corectitudinii politice. Ştiţi ce este legea corectitudnii politice? Se rezumă la ” poţi să zici orice, atâta vreme cât nu zici de nimeni ceva ce ar putea să îl afecteze (chiar şi emoţional). Pare aiurea, dar în câţiva ani vei putea fi acuzat de xenofobie şi închis în caz că nu vrei să stai cu studenţi strănini, spre exemplu, chiar dacă nu le vorbeşti limba. Subiectul e unul larg (de tot).

)(

Cu toate acestea, trebuie să verific dacă scrie undeva în profeţiile din Biblie că venirea antihristului se poate împiedica sau că putem ocoli cumva Judecata de Apoi. Din ce ştiu eu, nu spune aşa ceva. Există totuşi o teorie din Scoţia, care a prins bine de tot la publicul din America, conform căreia, (aceasta a fost spusă de o fată prin secolul 19) înainte de începerea sfârşitului, Iisus va mai veni odată şi îi va lua pe cei buni, păstrând cele scrise în cartea lui Ioan doar pentru cei răi.
Adică pe toţi cei necredincioşi. Problema este că nu ştim cine este cel credincios şi bun. Fiecare zice de celălalt. Aş vrea să cred că scoţiana aceea a avut o viziune reală, dar prefer să rămân la textul biblic.

)(

În paralel, lumea se agită pe diverse probleme. Mă gândesc cum ar arăta lumea dacă toţi am crede că vine sfârşitul lumii, poate că nu am mai consuma lucruri şi nici nu ar mai fi nevoie de chipuri implantate în mână sau în frunte, exact cum spune Apocalipsa. Mă rog, ştiu că alţii au alte probleme, cum ar fi un grup de români care au creat o “petiţie online” (bine că nu îmi cere şi semnătura pe stradă) împotriva dublării filmului “Ice Age 3”.
În concluzie, eu nu judec, nu consider ceva bun şi altceva rău, doar observ diferenţele imense de viaţă şi mă gândesc… oare eu unde sunt? Viaţa, spun eu, e ca o călătorie cu barca pe mare. Nu contează ce faci tu aşa de mult cum contează vântul care bate. Fără munţi, dealuri sau câmpii. Şi cu asta ştiu, mă scot, cum se zice. Un lucru e bun totuşi şi anume că
în sfârşit ne-am dat seama că timpul nostru nu este veşnic.
Toate lucrurile.. vor avea şi ele un sfârşit.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: