article
Television

Antenpenultimul crossing jordan

Aseara a fost un episod genial din crossing Jordan. Cu toate că nu mi-am propus despre episoade în parte, trebuie să scriu despre acesta. Este episodul care arată urmările episoadelor trecute şi urmările dramelor imense prin care au trecut personajele serialului, în special Jordan, dar şi Bug.

Ce se întâmplă? Jordan se întoarce la serviciu la morgă după operaţia pe creier, care nu a fost 100% reuşită. Desigur că a trecut şi perioada de recuperare, în care “gaşca” a avut grijă de ea. Jordan este schimbată, este veselă, spune că viaţa i-a dat o nouă şansă şi este plină de lucruri feng shui. Un detectv nou investighează un caz în care o femeie este omorâtă încercând să apere victima unui jaf stradal, dar până la urmă şi aceasa moare după câteva ore. Sora primei victime face cunoştinţă cu Jordan, dar la ceva timp, în timpul vizitei la morgă, îşi taie venele într-o tentativă de suicid. Jordan o salvează şi este determinată să rezolve cazul împreună cu detectivul. Astfel se duce de râpă tot fen shiu- ul lui Jordan, pocnind suspecţi în dreapta şi în stânga, şi făcând totul ca înainte. Aceste fapte o dezamăgesc foarte tare.

Între timp, Bug, care a fost interogat de cei de la Homeland Security pentru că era suspect că ar face parte din Al- Quaeda, în urma unui furt de identitate, nu mai comunică cu nimeni şi respinge pe toată lumea din jurul său, inclusiv pe Jordan, Garret şi chiar pe Nigel.

În final, acesta o găseşte pe Jordan stând pe jos pe coridorul morgii, şi se aşează lângă ea. Ea îi expune problemele ei, spunând că nu se poate controla şi nu se poate bucura oricâte şanse i-ar da viaţa, şi că evident este dezamăgită de ea. Bug îşi deschide atunci sufletul şi îi povesteşte despre torturile la care a fost supus în timpul interogatoriului. Concluzia revine lui Jordan, care spune că oricât am crede că ne controlăm vieţile, nu noi le controlăm.

În final, Jordan o salvează sufleteşte pe sora primei victime şi strigă după criminalul celei din urmă că va face ani buni de puşcărie. Astfel, şi Jordan, şi toată lumea recapătă puteri. În final, Jordan îl ajută pe Woody să facă nişte exerciţii de relaxare şi menţinere a sănătăţii fzice şi mentale. Se simte ironia şi morala poveşii.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: