article
Religion Religie, Stiri News

Cine nu vrea buletin cu cip cu adevarat?

Zilele acestea, în mijlocul lunii iulie 2009, în Braşov s-a demarat un fel de campanie de strângere de semnături împotriva actelor cu cipuri sau cum o numesc ei “amprentarea” oamenilor cu numărul 666. După tot media- circul care s-a creat prin Internet şi un pic la televizor, ar fi fost şi cazul să se întâmple ceva în realitatea pe care poti să pui mâna. Radu Preda, cel cu care am făcut un interviu, despre care am scris mai demult, a spus când l-am întrebat de acest fundamentalism ortodox că este doar o inflamare verbală şi că nu vede ortodocşii făcând prea multe pentru lucrurile pentru care militează. Pe artera de plimbare se strângeau semnături, se împărţeau pliante şi cd- uri. În mod ciudat, majoritatea celor care semnau erau sau foarte tineri, sau foarte bătrâni. Mai anunţau şi un moment de întâlinre pentru a manifesta împotriva paşapoartelor biometrice,  cipurilor si aşa mai departe. Dar în ziua şi la ora anunţată în afară de mine nu era nimeni nici măcar dornic să documenteze manifestarea. Eu asta voiam să fac, nu să fug cu steagul de gât prin oraş, cum fac.. unii (nu dăm nume).

În concluzie, valoarea interviului din documnetarul “Cartea lui Dumnezeu” are o valoare tot mai mare, cu toate că am aflat că domnul era o autoritate în Teologia socială, se observă cu exemple concrete că nu vorbea fără să ştie multe. Unde merg lucrurile nu prea ştim, putem doar să bănuim ceva..

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 129 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: