article
Politics Politice, Society & Culture, Stiri News, Television

Tv: Ac360: Gates of no return

Zilele trecute, una din ştirile principale din toată lumea a fost vizita preşedintelui SUA în Africa. Cu ocazia aceasta, s-a stârit multă vâlvă în presă. O emisiune grozavă pe acestă temă a fost AC 360 (de ce nu ma miră?). Anderson Cooper l-a urmat pe Obama în Africa şi a obţinut un interviu exclusiv. Mi se pare minunat faptul că a reuşit asta, dar altă parte din emisiune m-a impresionat mult mai tare. Au arătat oameni şi situaţii diverse, de la turişti afro americani la oameni care au grijă de sclavii care continuă să existe în Africa. Centru poveştii a fost însă “Gates of no return”. Acestea erau o poartă dublă, aflată în Ghana pe o plajă la ieşirea dintr-o construcţie. Pe această poartă erau trimişi oamenii de culoare, cu mai puţin timp în urmă decât ne imagnăm, după care erau îmbarcaţi şi trimişi în alte părţi. Din păcate, până să iasă pe această poartă, sclavii de atunci erau ţinuţi în nişte pivniţe mici, umede şi reci. Apoi, odată ieşiţi pe această poartă, ei nu mai aveau să se întoarcă în Africa nicodată, mulţi erau trimişi în America sau în Europa, şi multe familii nu se mai reîntregeau. Incredibil cum astăzi mulţi cetăţeni americani de culoare se întorc în acele locuri şi trec prin porţile prin care au trecut străbunicii lor. Impresionant este că nimeni nu ar fi crezut la vremea aceea că urmaşii acestora se vor întoarce ca turişti în locurile de unde rudele lor au plecat fără să se uite în urmă. Cei mai mulţi Europeni nu au această conştiinţă, noi trăind în locurile în care au trăit familile noastre de secole, dar daca privim povestea cu alţi ochi ne dăm seama de schimbările prin care trece societatea globală.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: