article
Art Arte, Epic, Film

Film: Artificial Intelligence

Nicicând nu aş fi crezut că un film ca Artificial Intelligence m- ar putea da pe spate. Chiar dacă taglineurile nu sunt de loc atrăgătoare, şi anume viitorul, extratereştri şi roboţi, supratema este de fapt tragerea la răspundere a omului de către creaţia sa. Filmul din 2001 ne expune o lume care se apropie tot mai mult de ceea ce ar putea reprezenta realitatea pământeană curând. Povestea este complicata: Într-o lume populată de oameni şi de roboţi care îi imită perfect, se crează un prim copil- robot cu sentimente. Acesta este numit David, nume probabil simbolic. Acesta nefiind om, dar nici robot fără sentimente, fascinat de Pinocchio, porneşte într-o călătorie, după ce este părăsit de familia lui de oameni, după ce fiul lor- om se însănătoşteşte după o lungă perioadă. Astfel îl cunoaşte pe un gigolo cu care merge până la capătul lumii, în fostul New York. Finalul nu se poate povesti, reprezintă rezolvarea unei probleme fără rezolvare care pune spectatorul pe gânduri. Cu Jude Law şi Meryl Streep (ca voce) filmul primeşte o notă în plus. Regizat în stilul său de Spielberg, acesta reuşeşte să facă imaginile să treacă pe planul doi şi să lase povestea să conducă. Din 2001 încoace, filmul emoţionează mulţi oameni şi îi lasă să se întrebe în ce direcţie vor să ducă lumea pe care o stăpânesc şi formează.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 129 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: