article
Politics Politice, Stiri News

E¤stul sălbatic votează

În preajma alegerilor, poate din cauza faptului că sunt în preajma Halloween- ului, ies adevăruri din oameni pe care nu te-ai fi aşteptat să le vezi. De la încercări puternice de a te chema la vot, şi până la a fredona slogane politice ca proprii convingeri.
Cine o să câştige, e dificil de spus. Actualul preşedinte cu siguranţă va fi votat de cei care îl admiră, şi speră la noi cinci ani la conducerea ţării pe care a surprins-o ori de câte ori a avut ocazia: când a spus că îşi dă demisia şi nu şi-a dat-o, când şi-a trimis fata în Belgia (acolo de fapt a fost vocea poporului superconştient de părerile politicie puternice ale fetei), când a pus-o pe Ridzi, pe Udrea, şi aşa mai departe. De cealaltă parte a candidaturii stă PSD care este partidul de care lumea dorea să se scape când au ales ca bulgarii, “revoluţia” (mult spus) portocalie, şi care în criză de ei ştiu ce s-au aliat la crearea unui guvern, care nu putea avea altă soartă decât cea pe care a avut-o !
Antonescu şi afişele sale strălucitoare propun o Românie cm o visează oamenii care în general nu merg la vot, deci bine totuşi că există.  Exsită multe probleme politice, nu există o ordine de priorităţi, dar totuşi, nu cred că aceasta este problema principală.
Problema principală constă în oameni. Populaţia care POATE să voteze, şi nu vrea. Vrea schimbare, dar din nimic. Aud că cei ce renunţă la vot menţionează argumente de genul, că oricum se fraudează alegerie. Eu habar n-am dacă se fraudează sau nu, nu sunt în măsură să scriu despre asta, dar sunt sigur că dacă ar fi să fie adevărat, fraudara s-ar face cu buletinele de vot albe. Astfel, voteză rezultatul cei ce nu votează. Sfătuiesc pe oricine, care nu se simte de acord cu niciunul dintre candidaţi să îşi anuleze votul, să ştie lumea care este părerea sa.
Tot în acea zi, se votează reducerea parlamentarilor şi crearea unui parlament unicameral. Aici bag mâna în foc că lumea o să voteze tăierea locurilor de parlamentari. Asta pentru că lumea crede că un parlament unicameral o să însemne mai puţină corupţie, nicidecum acceaşi sumă împărţită la mai puţini. De ce nu îşi pune nimeni probleme cum ar fi verificarea, aprobarea, legilor. Noi zicem, noi votăm, noi facem până la urmă ce vor unii sau alţii, monopol total s-ar traduce asta. Bulgaria, Cipru, şi alte ţări înfloritoare au un astfel de parlament.
Chiar să conving de ceva nu vreau, preşedintele îl alege fiecare, la fel şi parlamentul, pentru unele ţări funcţionează un astfel de parlament, pentru altele, ba. Să sperăm că lumea ştie ce votează atât pentru preşedinţie cât şi pentru parlament. Am zis.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 129 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: