article
Editor`s Letters, Politics Politice

Istorie orala: Romania de 21 decembrie

Data aceasta este în primul rând data solstiţiului de iarnă. Apoi, este ziua “capsula timpului” pentru data de 21 decembrie 2012. Apoi, sau înainte (?) este data la care a început revoluţia anticomunistă română. Ieri a fost la cnn premiera unui film despre revoluţiile din Europa de Est, din colecţia “Autumn Of Change” , episodul despre România. Mi s-a părut bine că am văzut şi cum văd alţii evenimentele, care nu au intenţia de a manipula direct populaţia ţării, vor doar să o prezinte prin prisma lor altora. Am făcut mai demult o fotografie cu clăirea numită MODAROM din Braşov, una din puţinele la care se mai observă găurile de la gloanţele trase în acele zile.
Mai demult am stat de vorbă cu doi membri ai cam aceaşi generaţii care mi-au povestit despre cum a fost adolescenţa lor în comunism. Discuţiile au fost la câteva zile distanţă, fără să se vorbească, şi fără să ştie că celălalt a vorbit cu mine. Şi, cum mă aşteptam poveştile au fost cam aceleaşi. Pionieri, Şoimii patrieri, manifestţii, etc. Interesant este cum unul dintre ei, acum doctorand a concluzionat ” Vai, Doamne ce porcării erau ălea!” pe când celălalt, opusul doctorandului, a terminat “vai, fain era atunci”. Într-adevăr, cam orice se rezumă la gust, dar cred că dictatura a fost ceva ce nu ar trebui să ţină de gusturi. O dictatură violentă.
Trist este că cei mai mulţi par să fi uitat adevărata însemnătate a acelor zile.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 129 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: