article
Stiri News

Superneinteresant: Chiar ne interesează?

Profesorii nu apar la tv, mai nou, decât dacă violează un copil (se zice viol, chiar dacă elevul-a voia ca aşa să îşi mărească notele) sau dacă bate vreun copil. De aceea, doamna din acest reportaj este o rebelă. Nu s-a aventurat cu vreun elev, nu a protestat şi nici nu a bătut un copil. Ci dimpotrivă, a atins cealaltă categorie de oameni care ar trebui (da) să ne fie model: un poliţist. Este ironie cap- coadă: o profesoară care trebuie să dea lecţii şi să fie un model, măcar în timpul pe care îl petrece în şcoală, a lovit un poliţist, care, dacă staţi să priviţi atenţi după ce a stat un pic, fiind conştient că e filmat a lovit-o pe doamna aşa cum probabil loveşte din când în când iubita . Profesoara, ca o femeie emancipată începe să ţipe pe bună dreptate. Adică lucrăm, votăm, dăm în poliţişti, dar în alt mod trebuie rezolvate problemele. Nici nu îmi dau seama care personaj e mai colorat. Femeia discriminată care loveşte un om al legii şi un reporter, cu care nu avusese probleme dacă îi arăta doar palma ei, ca să o ştie lumea că e hotărâtă (nu cred că vreo secundă se aştepta ca un om al legii să o lovească în faţa aparatului de filmat) ; sau să fie totuşi poliţistul care a lovit o femeie (la fel de rău era şi dacă era bărbat) care înâmplător e profesoară? Oricum o dai, nimeni nu iese bine. Nici ziariştii, care dau titlu “Profa de bătaie” şi nici Ministerul edu, care are în subordine o femeie cadru didactic care spune “la toţi le e frică”.  Până la urmă s-a lăsat cu “ultraj împotriva bunelor moravuri”. Ultraj- ce-i aia? bun? ce-i aia? morav… ce??  Ca să cităm din poliţist (mi se pare) când a fost lovit de doamnă;
– Ioooooooooooooo

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 128 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008- 2017 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: