article
Stiri News

Superneinteresant: Chiar ne interesează?

Profesorii nu apar la tv, mai nou, decât dacă violează un copil (se zice viol, chiar dacă elevul-a voia ca aşa să îşi mărească notele) sau dacă bate vreun copil. De aceea, doamna din acest reportaj este o rebelă. Nu s-a aventurat cu vreun elev, nu a protestat şi nici nu a bătut un copil. Ci dimpotrivă, a atins cealaltă categorie de oameni care ar trebui (da) să ne fie model: un poliţist. Este ironie cap- coadă: o profesoară care trebuie să dea lecţii şi să fie un model, măcar în timpul pe care îl petrece în şcoală, a lovit un poliţist, care, dacă staţi să priviţi atenţi după ce a stat un pic, fiind conştient că e filmat a lovit-o pe doamna aşa cum probabil loveşte din când în când iubita . Profesoara, ca o femeie emancipată începe să ţipe pe bună dreptate. Adică lucrăm, votăm, dăm în poliţişti, dar în alt mod trebuie rezolvate problemele. Nici nu îmi dau seama care personaj e mai colorat. Femeia discriminată care loveşte un om al legii şi un reporter, cu care nu avusese probleme dacă îi arăta doar palma ei, ca să o ştie lumea că e hotărâtă (nu cred că vreo secundă se aştepta ca un om al legii să o lovească în faţa aparatului de filmat) ; sau să fie totuşi poliţistul care a lovit o femeie (la fel de rău era şi dacă era bărbat) care înâmplător e profesoară? Oricum o dai, nimeni nu iese bine. Nici ziariştii, care dau titlu “Profa de bătaie” şi nici Ministerul edu, care are în subordine o femeie cadru didactic care spune “la toţi le e frică”.  Până la urmă s-a lăsat cu “ultraj împotriva bunelor moravuri”. Ultraj- ce-i aia? bun? ce-i aia? morav… ce??  Ca să cităm din poliţist (mi se pare) când a fost lovit de doamnă;
– Ioooooooooooooo

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: