article
Film, Religion Religie

Angels and Demons

Filmul “Îngeri şi Demoni”, a doua adaptare după un roman de D Brown e un film bun după părearea mea, mai bun decât daVinci Code. Probabil că acolo nu a fost aşa ok filmul pentru că punctul culminat a fost foarte mediatizat şi astfel s-a cam stricat surpriza. Filmul de faţă îl aduce din nou pe Robert Langdon într-un labirint de mistere, de data aceasta la Roma, unde alegerea unui nou papă este dată peste cap de Illuminati, o societate obscură care este considerată duşman de către biserică.  Cu toate că apar detalii care strică logica cum ar fi soarele care cu câteva minute înainte să apună este în vârful cerfului, sau cum ating şi urmăresc cu degetul textul pe documente ce datează de acum sute de ani, după ce cu câteva scene înainte dădeau paginile cu penseta, povestea te acaparează şi te interesează, mai ales pentru că apar evenimente asemănătoare cu cele nu demult trecute, cum ar fi inaugurarea acceleratorului de particule de la CERN.
Mesajul însă nu mi-a plăcut, cum că nimic nu e bine. Personaje pozitive cam lipsesc. Dacă credem că profesorul Langdon e eroul pozitiv, e în regulă, pozitiv pentru că nu face nimic negativ, şi acţionează uman
E posibil să fie un defect profesional (uau) dar de la un moment a devenit previzibilă acţiunea ce urma să se desfăşoare.
Dintre actori, nu mi-a plăcut cum a jucat actriţa principală, în rest toţi au fost destul de reuşiţi.
Ce aş fi schimbat? Aş fi dorit după monstruozitatea de fapte ce s-au petrecut ca happy end- ul să nu însemne că s-a sfârşit tumultul.
Ce mi-a plăcut: Acţiunea interesantă, şi intrarea directă în subiect şi verosimilitatea celor arătate..
Ce nu mi-a plăcut: Că Biserica este tratată ca o societatre închisă la minte, îndoctrinată şi înapoiată, cu toate că arătând locurile lor şi arhivele Vaticanului ar trebui să reiasă cam opusul.
Ce mi se de discutat este cantitatea de probleme pe care filmul o pune, ar trebui să ne gândim la modul real la tot felul de probleme, despre care mi- ar plăcea şi să scriu.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: