article
Art Arte, Editor`s Letters, Education Educatie, Humanism, Society & Culture, Television

Ganduri despre vechea lume noua

Se vorbea la prezentările de filmuleţe de la şcoală (ca de obicei) la avantajele din toate pdv ale filmului comparat cu hardurile digitale. Da, ştim toţi, contrastele sunt mai multe, deci imaginea e mai plastică. Pelicula este material organic, şi atunci nu are pixeli care să o strice. Se învaţă a lucra cu aparatul de filmat. Etc etc etc . Dar mereu se spune să facem pe film numai ideile care merită, cum ar veni, să fie păstrate (pe veci?) pe suport adevărat, a cărui calitate nu va putea (teoretic) fi niciodată depăşită. Într-adevăr, niciun format digital nu o să se compare cu cel organic, dar mă gândesc că cine ştie ce se va inventa şi folosi cândva. Degeaba folosim, părerea mea, tehnică de cea mai mare calitate dacă ceea ce comunicăm este lipsit de conţinut. Majoritatea scurt- metrajelor (sau simulărilor de) sunt, ca aproape întraga viziune a generaţiei ce a crescut în România împreună cu democraţia, lipsită de orice consinstenţă. Toţi sunt pierduţi cândva, fără valori şi lucruri la care să adere. Ce cultură va reieşi din oameni care nu au nimic de spus? Probabil că peste mulţi ani o să se înalţe din această vastă mare de plictiseală persoanele care chiar produc, care chiar au conţinut, care chiar ADUC ceva în plus oamenilor cărora li se adresează.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 135 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: