article
Art Arte, Film, Politics Politice

STORM

Acest film a mers la Festivalul de Film European de la Braşov, din luna mai.  Filmul este într-adevăr un thriller politic, cu adevărat european şi modern. Pelicula din 2009 prezintă povestea unei procuroare a Tribunalului de la Haga ce fugăreşte un fost comandant sârb, acuzat de crime împotriva umanităţii, comise în republica Srpska. Principalul martor însă minte şi faptul acesta o duce pe femeie în Bosnia, de unde porneşte o aventură ce se întinde în Europa şi în ultimele zeci de ani. De mult nu am mai urmărit un film care chiar să mă ţină în SUSPANS şi intrigat. Ce mi-a plăcut la film a fost faptul că este despre noi, despre cetăţenii statelor UE şi despre candidaţii la aceasta. Pe parcurs apar elemente la care mulţi prea rar se gândesc, şi anume legislaţie, hârtii, aderare, etc. Ce înseamnă a îngropa sau dezgropa trecutul unei zone despre care lumea ştie puţine.
Storm, film la originea sa german, se bazrază pe actorie de calitate şi scenariu credibil, mai mult decât pe elemente şocante şi efecte speciale. În film apare şi Anamaria Marinica, actriţa româncă (care a jucat în 43.. bla la la). La sfârşit, fiecare însă trebuie să decidă pentru sine dacă filmul este despre o dramă socială, despre tribunale sau despre o dramă personală. Cum aţi reacţiona să fiţi în poziţia oricăruia dintre personaje, o procuroare ce caută să-şi facă meseria şi caută dreptate, o femeie ce fuge de trecut, dar acesta o urmăreşte sau tribunalul al cărui datorie este să prezinte rapoarte?

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 146 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: