article
Editor`s Letters

Pumpkin season ahead

În sfârşit am ajuns! După un drum obişnuit, format din zi şi noapte, rău şi bine, trist şi mai trist, mereu în soare, a venit şi vremea recoltelor. Acum ne mai scade pulsul pentru că asemenea unui tren, încet dar sigur, trec norii prin faţa soarelui, răcorindu-ne frunţile.

Odată, când eram într-o excursie, de câteva zile, m-a întrebat cineva la care am făcut un popas întâmplător că îmi dă un bostan dacă vreau. Am zis că normal că vreau un bostan, numai că eram departe de casă. Dar dacă spusesem că îl vreau, nu numai că l-am luat, dar l-am şi dus până acasă.
Câteodată, toamna pământul pare plat, aşa cum era pe vremuri. Acei oameni au creat pe de altă parte reţetele de murături şi conserve pe care chiar şi noi le mai folosim.
A venit vremea să strângem strugurii la care nu a ajuns vulpea, să povestim despre vrăjitoare care transformau oameni în dovleci (sau dovleci în trăsuri sau maşini de lux), ca apoi, frânţi de oboseală să ascultăm muzica ce au compus-o înaintaşii noştri.
Dar mai este şi vară, şi încă ce vară. Ne mai putem însori şi bronza mult. Dar când vara va fi terminată, o vom avea bine topită în fructele din borcan, piele şi fotografii în rame vechi.
Ce forme vor fi bostanii, sau alte întrebări despre toamnă nici nu contează, când o să ajungem acolo, vom trece şi acele “obstacole”!
Până atunci, mănânc scoruşe pentru că nu am reţeta de magiun din ele. Lumea este, se pare, rotundă.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: