article
Editor`s Letters, Religion Religie

Sculaţi gazdă din pătuţ

Servus dragi boieri,

Cu toate că vremea de afară aduce în loc de un săniuş bun pentru sania lui Moş Crăciun a un ţinut în care este vară, oamenii ajung împreună cu magii la capătului unui drum, unei călătorii. Ar fi ştiut ei oamenii oare, acum mai bine de două mii de ani că destinaţia aceata schimba aşa radical omenirea în următorii 2 mii de ani şi va fi începutul unei noi feţe a rasei umane.

Astfel, Crăciunul (fie că suntem de acord că a fost în decembrie sau în iunie) a schimbat modul în care oamenii percep şi se raportează la iarnă. Mii de ani, miliarde de oameni au creat obişnuinţa de a asocia Crăciunul cu iarna.

În ziua de azi, citim în ziare marea controversă despre colinde, şi “interzicearea” lor în ţările din Europa. Dar contează asta cu adevărat? Eu nu cred. Eu sunt de părere că nu stă nici în cadouri (cu toate că Naşterea Domnului poate să fie o sărbătoare extrem de încărcată de oferte), nici în colindători, dar stă în masa festivă şi colinde, nefiind important cine le cântă. Eu prefer să fie un om, oricât mi-ar plăcea roboţii.

Şi aşa, o să îl parafrazez pe Marin Luther şi-o să spun că unul din cele mai frumoase cadouri pe care le primim de Crăciun este anul nou ce urmează.
Chiar dacă stingeţi lumina când vin colindători, sau îi primiţi să vă ureze, chiar dacă sunteţi într-o stare mentală bună sau proastă, mâine poate să aducă multe cadouri care să vă facă îmbujoraţi!

Crăciun fericit!

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 135 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: