article
Humanism, Politics Politice, Society & Culture

2010 A D

Sumarizarea anului Domnului 2010 mi se pare foarte grea. Parcă aş lăsa-o pentru sfârşitul unui alt calendar.
A fost anul lui Julian Assange sau al Campionatului de Fotbal? Oricum am vedea anul, între aceatea s-au întâmplat diverse evenimente, marcante sau superficiale.
Unii oameni au tras sperieturi mari, când Eyjafjallajökull a erupt în Islanda, dar nu putem spune că evenimentul a schimbat lumea prea mult. În altă ordine de idei, lanţul de dezastre început de cutremurul din Haiti, la fel ca inundaţiile din Pakistan sau alte evenimente naturale au reuşit să schimbe cursul mersului oamenilor, chiar dacă nu ne dăm seama.

În anul acesta, mulţi oameni şi-au dat seama că au păreri când s-a lansat videoclipul lui Gaga pentru melodia “Telephone”, care, şi eu nu înţeleg de ce, a dat mulţi oameni pe spate. În lumea media hotarul ce a făcut 2010 să devină un an important, a fost probabil transmisia ultimului epdisod al emisiunii “Larry King Live”!

Cine a fost la modă anul acesta au fost cei care şi-au accesat de pe iPhone sau iPad facebook-ul şi ştirile despre Julian Assange.

În categoria schimbărilor sociale putem spune că un eveniment important l-a reprezentat scoaterea politicii aramtei Americii DADT după 17 ani de strădanii, care cu siguranţă va schimba direcţia viziunii asupra armatei în America şi prin extensie, probabil a întregii lumi.

Dacă tot vorbeam mai sus de ştiri inutile, am aflat în decembrie că familia regală a Marii Britanii o va lipi pe o nouă prinţesă cândva în primăvara anului viitor? O nouă Diana oare?

A fost anul în care a murit Leslie Nielson şi în care s-au furat picturi în Paris. Grecia şi Irlanda au primit bani pentru a îşi pune economia pe roate.

A fost anul meu? Cu siguranţă nu. Şi spun asta pentru că ştiu că se poate mai mult.
Rămâne pentru ultmele zile ale decadei să decidă cum se va încheia anul.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 170 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: