article
Editor`s Letters, Religion Religie

La Paşti!

Este perioada de primăvară care de cei mai mulţi oameni este asociată cu Paştele şi cu frustrările legate de vreme. Pentru cei mai mulţi sărăbătorile de primăvară înseamnă un nou motiv de a cumpăra o groază de lucruri; că doar e nevoie. Nu vreau să fiu prea critic. Sărbătorile sunt un motiv de abundenţă doar, şi de când e lumea sărbătorile se petrec ca şi “petreceri” (Azi sunt plin de idei relevante şi noi).
Vorbeam cu cineva mai demult şi discutam despre oameni care merg la biserică doar de sărbători şi ce înseamnă asta. Până la urmă, ne punem clar întrebarea, de ce să mergi dacă “mergi numai aşa”?  E slujba un eveniment social? Am văzut cu ceva vreme în urmă un vox pop realizat de “Prahova tv” unde oamenii dintr-un sat, bătrânii “profunzi”, o întrebare simplă: care e diferenţa dintre Paşte şi Crăciun? În afară de faptul că niciunul nu ştia, ceea ce e şocant, odată reporterul a întrebat şi dacă merg la biserică. Răspunsul a fost că nici nu se pune problema să lipsească. Nu comentez.
Celor ce doresc să se întoarcă la însemnătatea religioasă a sărbătorii, le urez “Paşte fericit!”, iar celor ce nu o sărbătoresc, sau nu cred în ea, vacanţă plăcută!

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: