article
Books Carti, Education Educatie

La masa primitoare

Am citit reţete din “Cartea Regală de Bucate” a principesei Margareta a României, fiind un bucătar pasionat. În finalul cărţii, principesa explică regului ce trebuie ţinute când suntem la o masă formală, cât şi obiceiurile proaste. Spune, evident, că nu trebuie să ceri ceva când gazda e ocupată, să nu întrebi reţeta sau de unde s-au procurat rarităţi, să nu schimbi gustul mâncărurilor cu multă sare etc, nu se lasă mâncare în farfurie, etc. Observ că în zilele noastre, oamenii, dacă nu fac aceste lucruri, nu fac nimic la masă. Cam aşa decurge o masă în lumea de acum. La început, toată lumea se aşează la masă şi cineva cere un antinevralgic pentru că îi este rău. După ce se serveşte masa, cineva exaclamă că e foarte bun (un lucru frumos) după care dă cu băţul în baltă şi spune “Zi-mi, ce ai pus aici?” După ce, pentru că nu prea poţi să nu tăinuieşti, spui reţeta, persoana întreabă: “De unde? De unde?”. La scurt timp, observi în celălalt capăt al mesei că cineva înlătură jumătate din ingredientele puse la mâncare, iar la două scaune de acela cineva toarnă din greu sare sau ketchup.
În cele mai multe cazuri, nici gazdele nu ştiu să îşi trateze invitaţii. Din cauza complexelor, sau cine ştie ce cauză, gospodinele bombardează musafirii cu mâncare, neţinând cont dacă aceştia au spus că nu mai doresc. E simplu: “nu, mulţumesc”. Dacă nu suntem la o masă formală, cred că tot ar trebui să fim amabili cu cei ce ne calcă pragul cât şi cu cel ce ne invită.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 129 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: