article
Television

“Oprah” la final

“Oprah” este emisiunea americană care în 25 de ani de emisie a devenit cea mai urmărită emisiune de televiziune din toate timpurile, din toată lumea. Talk- show-ul prezenata de la Chicago de Oprah Winfrey a devenit cunoscut datorită diversităţii subiectelor abordate, candorii invitaţilor şi prezentatoarei şi resursele extraordinare pe care le deţine. Ceea ce a început cu patru oameni, astăzi este o echipă de câteva sute care lucrează pentru milioanele de telespectatori. Oprah Winfrey este numită în Statele Unite “regina talk- showului” datorită faptului că mereu se deschide publicului şi vorbeşte despre viaţa ei, trecutul trist în care a fost abuzată sexual de membrii ai familiei, copilul pe care l-a pierdut, etc, dar şi despre încercările de a slăbi sau alte probleme cotidiene. Emisiunea a obţinut astfel un public enorm, care urmăreşte zilnic discuţii directe despre atât situaţii uşoare, cum ar fi haine, vedete, ocupaţii dar şi teme ca abuzul sexual (singura emisiune care a adunat două sute de bărbaţi în public care au fost abuzaţi ca copii), intersexualitate, violenţă, spiritualitate şi în general tabuurile vremurilor.
Ca urmare a succesului pe care l-a avut, Lady O a lansat o revistă ce îi poatră iniţiala, care a devenit una din cele mai vândute reviste americane.
Cultul format de “Oprah” este unul fără precedent, emisiunea schimbând vieţile a mii de oameni prin lecţiile pe care atât invitaţii cât şi moderatoarea le împărtăşesc.
După ce a anunţat că îşi va finaliza emisiunea, lăsând milioane de oameni să se întrebe cum va fi viaţa după, Oprah a a anunţat că îşi va lansa un canal tv, OWN, însemând Oprah Winfrey Network.
E o poveste tipic americană, povestea lui Oprah, crescută în cele mai vitrege condiţii, şi care a ajuns să conducă atâţia oameni, dar asta nu o face mai puţin grozavă.
Pe 25 mai, Oprah şi-a încheiat emisiunea, renunâţând la a avea un invitat, vorbin singură, adresându-se de pe scenă celor din public şi de acasă. Este, pentru tv, o piatră de hotar. S-au făcut studii despre de ce a reuşit “Oprah” să schimbe viaţa a milioane de oameni şi chiar şi legislaţia.
Momentan, nu este nimeni aşa influent în televiziune, dezbaterea este în toi, despre cine va urma să prezinte în acel interval orar.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 135 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: