article
Religion Religie

Vă e frică de câinele- om?

Mă uitam la un film mai demult şi unul din subiectele dezvoltate, care mi-a atras atenţia în mod special a fost credinţa oamenilor din Evul Mediu în personaje ce, conform lumii noastre, nu există. Astfel, poveşti despre tot felul de creaturi circulau în secolele IX- XI ca adevărate, şi erau considerate reale chiar şi de către rege. Unul din aceste exemple este omul cu cap de lup. Se puneau diverse probleme la vremea aceea. Una dintre ele, era, dacă acestor persoane li se va predica Biblia sau nu. Motivul pentru care se punea această problemă era că oamenii acelor vremuri nu ştiau dacă aceştia sunt oameni sau câini, iar regula spune că nu puteai să propovăduieşti evangheliile animalelor. Totuşi, câinii cu corp de om creşteau animale şi dădeau semne de decenţă, aşa că cei cu funcţii înalte au hotărât să li se vorbească şi lor. Chiar dacă ei lătrau ca răspuns. Ce este necesar să ştim este că în Evul Mediu, totul se împărţea în trei categorii: oameni, animale şi spirite.  Există înregistrări ale faptului că la vremea aceea oamenii credeau în multe astfel de
Întrebarea care se ridică din punctul meu de vedere, este, cum ajungeau oamenii la astfel de idei, dacă nu ar fi chiar văzut aşa ceva? Iar dacă astfel de fiinţe erau reale, alături de dragoni, inorogi şi sirene, ce s-a întâmplat cu ele?

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: