article
Society & Culture, Stiri News

7 Miliarde

Săptămâna aceasta, pe 31 octombrie, pe Pământ s-a atins pragul de o populaţie de 7 miliarde de oameni. Niciodată nu au mai fost atât de mulţi oameni în lume. În afară de imaginea (în capul meu) a unui tort impresionant, aşa o populaţie mare crează îngrijorări şi ridică discuţii. Specialişti se întreabă dacă planeta poate să ofere energie şi resurse pentru aceşti oameni, mai ales că ritmul de în care populaţia merge este o constantă creştere. Astfel, de la aproximativ 2 miliarde de oameni în anii 1920, am ajuns astăzi la şapte, şi se preconizează, că, dacă lucrurile continuă astfel, în curând o să ajungem la 9 miliarde. Desigur că lumea este, aşa cum ştim, plină de contraste: ţările dezvoltate au populaţii mici pe lângă ţările ca India sau cele din jur, la fel distribuţia banilor, ţările mari sunt mai sărace decât cele cu populaţii reduse. Cu toate că, de când cu situaţia financiară, nu mai ştim exact. Oare ar fi o soluţie să se reuşească o împărţire mai egală a resurselor pământului pentru a crea un echilibru dorit?

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 128 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008- 2017 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: