article
Education Educatie, Humanism, Society & Culture

Indulgentia 2011

Toată lumea cred că este de acord când aude “toleranţă” că este un lucru bun. Toleranţa se defineşte ca aprobarea unor idei, religii, practici cu care o persoană nu este de acord. Dacă o punem altfel, înseamnă ceva în genul ” nu sunt de acord cu tine, dar uite ce mărinimos sunt “. Cineva spunea că “toleranţa este dragoste bolnavă de trufie” şi din tot ce am scris până acum, trag concluzia că toleranţa nu este un lucru bun. Aceasta nu înseamnă că nu trebuie să tolerăm, ci că trebuie să acceptăm. Trebuie să acceptăm că valorile sau practicile altcuiva sunt la fel de valide ca ale noastre, şi să nu le considerăm greşite, ci pur şi simplu diferite. Asta înseamnă toleranţă. Desigur, lecţia este una grea, care poate să dureze ani să o punem în aplicare. Când reuşeşti să nu discriminezi împotriva altor oameni, religiii şi etnii, poţi să spui că ai ajuns departe. Există două feluri de toleranţă: a nu judeca şi accepta diverse lucruri, şi al doilea, care înseamnă a îndura lucruri pe care nu le poţi îngădui. Desigur, există situaţii în care nu ştii în ce direcţie să mergi cu toleranţa, faţă de abuzuri, de exemplu. Evidentă că trebuie să acceptăm totul până la urmă, însă este foarte greu.

Toleranţa nu înseamnă abţinere, ci dimpotrivă, deschidere. O să închei citându-l pe Voltaire, care spunea că “toleranţa este consecinţa umanităţii”

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

One thought on “Indulgentia 2011

  1. Aa, deci cind vine cineva la mine si imi spune ca 2+2=7 trebuie sa-i accept ideea ca fiind la fel de valida ca a mea??

    Posted by Cristina | 21/11/2011, 02:49

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 135 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: