article
Politics Politice, Stiri News

Un protest, doua proteste..

Am văzut, dat fiind că este aproape singurul lucru care mai apare la ştiri de vreo două săptămâni, străzile şi pieţele pline de oameni din diferite oraşe din România care s-au adunat pentru a protesta împotriva anumitor lucruri. Totul a început în data de 13, când, supăraţi că Raed Arafat şi-a dat demisia, mulţi oameni au protestat împotriva plecării acestuia. Apoi, ca reacţie, preşedintele, i-a cerut primului- ministru, Emil Boc, să scoată legea Sănătăţii, ce era în dezbatere publică de la dezbatere, în vederea faptului că „nimeni nu vrea schimbare în România”. Şi de acolo au pornit diverse proteste, în Bucureşti, Cluj, Braşov, Arad şi alte oraşe, care, din proteste de susţinere a lui Raed Arafat s-au transformat în manifestaţii de gen „Occupy”, în care fiecare grup îşi exprima doleanţele. În primele zile era un lucru nou şi curios: manifestaţii în piaţa Universităţii din Bucureşti, care evident că au amintit multora de revoluţia din `89. Apoi, cum era de aşteptat, observând că oamenii protestează împotriva guvernului şi a puterii în general, partidele de opoziţie organizat şi ele proteste.

 Problema cu aceste acţiuni este că cei ce protestează (cum ne-am cam obişnuit) nu prea ştiu ce doleanţe au. Să pice preşedintele, să cadă guvernul, bine, bine, dar după aia, ce? Alţii cer clasicele idealuri care nu ar putea fi oferite nici de elveţieni în momentul acesta.

 Peste câteva zile de la primele manifestaţii s-a adunat o săptămână de proteste, iar apoi încă una.

Evident că ne întrebăm de ce nu au mai reuşit oamenii să aştepte până la alegeri, dat fiind că în toamnă urmează să se desfăşoare alegeri parlamentare.

După mai bine de o săptămână de la începerea protestelor, datorită unor cuvinte nepotrivite, a fost demis ministrul de externe, de parcă asta ar fi rezolvat vreo problemă din cele dezăbtute.

 Evident că reaţia puterii nu a fost una potrivită. Şi anume, întâi de a nu reacţiona nicicum, iar apoi de a agresa protestatarii.

Rămâne de văzut cum se termina.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 145 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: