article
Art Arte, Film

Little Miss Sunshine (Film, 2006)

De curând am revăzut acest film din 2006. Voi scrie câteva note ale mele asupra scenariului, dar atenţie că demi-review-ul conţine spoilere:
Filmul „Little Miss Sunshine”  (realizat înainte de apariţia “Toddlers and Tiaras) în regia lui Jonathan Dayton şi a lui Valerie Faris este un „road movie” care prezintă eforturile unei familii de a o introduce pe mezină într-un concurs de frumuseţe pentru copii.
Scenariul se împarte în două părţi mari, care la rândul lor se împart în scene mai mici, încărcate de semnificaţii. Cele două părţi mari sunt Călătoria şi Concursul, care reprezintă atât dualitatea personajelor (ceea ce sunt şi ceea ce doresc să fie) cât şi cât şi cele două stări în care se poate afla un om. Anterior acestora însă, filmul instituie lumea ce urmează să o vedem printr-o scenă introductivă în care ne sunt prezentate personajele: fata obişnuită obsedată de concursurile de frumuseţe, bunicul cu obiceiuri adolescentine (cel puţin), unchiul, un erudit care însă încearcă să se sinucidă din cauza suferinţelor cauzate de dragoste, etc. Aceasta este continuată cu o scenă de masă, la care aflăm mai multe despre personaje şi în care se instalează intriga, când fetiţa Olive află că poate merge la concursul „Little Miss Sunshine”.
Astfel, familia pleacă la drum. Pe drum însă, relaţiile reci între personaje se încălzesc indirect proporţional cu întâmplările negative şi dramele pe care aceştia le întâlesc: moartea bunicului, dizolvare afacerii neîncepute, constatarea că Dwayne este daltonist.
Ajunşi la concurs, are loc o desfăşurare de evenimente opuse celor de până atunci, reuşind să o înscrie pe fetiţă, apoi Olive află că miss California mănâncă îngheţată (lucru prezentat mai devreme în film ca negativ), totul finalizându-se cu unirea familiei ce pleacă din nou la drum. În acest film, în care Will Ferell (pe atunci necunoscut) face un rol grozav în acest film care prezintă descoperirea fericirii într-o lume compusă în majoritate de standarde convenţionale.

Advertisements

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 135 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008 – 2018 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: