article
Politics Politice, Stiri News

Alegeri parlamentare 2012

Decembrie nu este numai luna sărbătorilor în 2012, ci şi o lună în care se votează. Chiar dacă unii oameni votează săptămânal, la emisiuni de genul X factor, duminica asta se votează oficial pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Diferenţa între a vota pentru un show şi a vota pentru Camera Deputaţilor şi Senat constă în faptul că sms-urile trimise în timpul unei emisiuni costă vreo 1,50 Euro.

Desgiur că votul este o parte importantă din procesul de alegere, dar nu este la fel de promiţător ca şi campania ce îl anunţă. Desigur că, imediat după ce a început campania electorală, prin noiembrie, oraşele s-au umplut cu bannere uriaşe cu poze ale candidaţilor şi siglele partidului sau alianţei din care fac parte. Cum era şi de aşteptat, anumite partide sau alianţe au apărut ca prin minune la începutul campaniei electorale.

 În România, media este foarte implicată în politică. Aceasta joacă rolul de justiţiar, încă din 1989, de când a fost Revoluţia.

Ce îmi place mie cel mai mult la campaniile electorale din România contemporană este că cei ce candidează pentru diferite funcţii nici măcar nu mai fac promisiuni cum făceau odată. Pur şi simplu. Totul se reduce la slogane idiotice şi evidente. Ca să fiu mai clar, cele mai multe slogane sunt formulări de tipul „Veţi avea o viaţă mai bună dacă votaţi cu X”. Adică, ce?, e vreun candidat care să scrie „veţi avea o viaţă mai proastă dacă votaţi cu mine”?

 Am încercat şi eu să mă gândesc la slogane, care ar pute să fie între „eu mai lipseam” şi „stau numai 4 ani la senat”, etc. Dar imaginaţia mea nu ştia că există deja slogane ca celebrul „Dârji ca Leonida la Termopile”. No comment.

Cu toată „distracţia” asta, nici nu am primit aşa multe pixuri sau prostii. Se pare că votul va fi unul obişnuit. Nu ştim. Pentru aceste alegeri însă, nu există prag, aşa că există posibilitatea ca o minoritate să aleagă pentru o majoritate, care, aşa cum ne-am obişnuit, va fi nemulţumită. Dacă este corect sau nu, nu ştiu şi nici nu este treaba mea să apreciez. Cred că ar trebui să nu ne mai încrâncenăm atâta, şi să luăm toate aceste lucruri mai deschis.

About Iosif

Creative Director Iosif Trif takes interest in developing creative works as well as studying the impact works of art and cultural products have on people on both a personal and group level.

Discussion

No comments yet.

Discussions & Opinions

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Please write your email address to subscribe to my blog and receive notifications of new posts by email.
Apasati aici pentru a va abona la acest blog.

Join 128 other followers

Inside Brumărel

Archive

Credo

Men give away nothing so liberally as their advice (Francois de la Rouchefoucauld)

2008- 2017 All rights reserved

Protected by Copyscape Web Plagiarism FinderUnauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author/owner is strictly prohibited.
Advertisements
%d bloggers like this: